14 juni 2020
11:00

Vejby IF

Referat: Eskilsminne IF Blå - Vejby IF

Så kom den till slut, säsongens första förlust. Att Eskilsminne skulle bli det första laget att slå oss var kanske inte vad vi väntade oss, men så fungerar inte heller fotbollen. Matchen började ganska bra, vi hittade fram flertalet gånger, speciellt på högerkanten där Wilmer och Liam kombinerade. Men de ville sig inte riktigt, och de kunde istället nicka in en frispark i sista sekunden, när deras anfallre blivit helt fri då tre av våra egna aktade sig för bollen. Tungt, men även om de är de bättre laget känner vi att det är en jämn match. Så blir även fallet i andra, där inget av lagen egentligen lyckas skapa de riktigt heta chanserna. Men precis som i första får de ett sent mål, och när de dessutom hinner göra 3-0 innan andra pausen blir det ganska uppgivet.

Även om vi pratar om att det bara är tre mål och vi fortfarande har chansen är det ingen som egentligen tror på det, och inom de första fem minuterna har de gjort två mål till och martchen är avgjord. Stor eloge till laget då de trots detta forstätter kämpa med 25 grader och två avbytare, annars hade det lätt kunnat bli tvåsiffrigt. I efter lite reflektioner så var det inte så dåligt spelat egentligen, med lite stolpe in istället för stolpe ut hade matchen kunnat få en helt annan utgång. Värt att notera är också att Eskilsminne bara hade med tre spelare från förra matchen vi spelade, och hade i denna matchen 6-7 spelare som spelar i deras första-lag på reguljär basis. Nu får vi se till att inte avsluta serien i moll när vi tar emot Båstad i vårens sista match på söndag!